Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Prírodné psychofarmaká – bylinná vs. chemická liečba!

Obal knihy Prírodné psychofarmaká Zobraziť galériu (3)
Obal knihy Prírodné psychofarmaká

V dnešnej dobe veľa ľudí trpí rôznymi psychickými problémami. Nemusia to byť hneď depresívne stavy alebo závažné poruchy, no všetci poznáme okamihy neistoty, hanblivosti, prepracovanosti, nespavosti, nesústredenia, atď., ktoré nás ovládnu v tie najnevhodnejšie okamihy. A rovnako platí, že dnes je veľmi ľahké zájsť k lekárovi, vypýtať si tabletky a rýchlo sa vyliečiť. Bez toho, aby sme sa zamysleli nad tým, prečo sa cítime, tak ako sa cítime, a či príčina nášho problému nespočíva náhodu oveľa hlbšie, než len v prejavoch, ktoré sú nám nepríjemné.

V tomto bode prichádza na rad celostná medicína – tá je tu pre všetkých, ktorí odmietajú rýchlu liečbu s vedľajšími účinkami. Kniha Aruny Siewert ponúka alternatívu k tomu, ako funguje dnešná klasická medicína.

V knihe Prírodné psychofarmaká nájdete množstvo zaujímavých a dôležitých informácií, ktoré by vám možno ani nenapadli. V jej prvej tretine sa autorke venuje psychickým problémom, nájdete tam ich stručný prehľad, pohľad do minulosti – ako sa takéto neduhy riešili a ako sme sa dopracovali k všadeprítomným antidepresívam. (Siewert sa neobmedzuje na antidepresíva, ponúka informácie o ostatných typoch liekov, ale aj iných procedúrach, o terapiách atď.)

Prírodné psychofarmaká – bylinná
Zobraziť galériu (3)

Gro knihy však tvoria – ako napovedá samotný názov – prírodné psychofarmaká. V tejto najdôležitejšej časti sa stretnete s katalógom liečivých rastlín s podrobnými a fascinujúcimi údajmi o ich sile, povahe, o tom, kde sa vyskytujú, a ako ich využívali naši predkovia. Aruna Siewert ďalej oprašuje aj zašlú slávu Bachových kvetov, ktorým rovnako venuje rozsiahlu časť knihy. Čerešničku na torte potom tvorí časť o Liečivých cestách, v ktorej nájdete návody na to, ako sa dostať do psychickej pohody a rovnováhy vlastnými silami, a to prostredníctvom meditácií, úvah, odpočinku či rôznych imaginácií. Siahnuť po bylinnej liečbe namiesto tej chemickej môže v roku 2016 vyzerať ako bláznovstvo, no ľudia tak konali po stáročia a asi vedeli prečo.

Prírodné psychofarmaká – bylinná
Zobraziť galériu (3)

Áno, dať si predpísať lieky je veľmi jednoduché. Je to pravdepodobne aj účinné – ale pomyslite si na všetky vedľajšie účinky, závislosti a obmedzenia, ktoré so sebou chemická liečba prináša. Skúste sa obrátiť na silu prírody a dôverovať jej tak ako to robili naši predkovia.

Kniha Prírodné psychofarmaká sa nachádza v ponuke internetového kníhkupectva iPark.sk. Osobný odber možný až na 101 pobočkách po celej SR >>

Viac o téme: Kniha Prírodné psychofarmaká
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu